Scaunul potrivit este cel care se potriveste cel mai bine cu postura ta corecta, necauzand durere sau inconfort dupa o perioada mai indelungata de sedere.
Scaunele sunt folosite in aproape toate incaperile unei locuinte, birou sau alte locuri publice, cum ar fi barurile, salile de asteptare sau cabinetele medicale.
Aceste produse sunt de cele mai multe ori bine adaptate scopului si modului de utilizare, avand anumite functii si oferind facilitati deosebit de utile in contextul dat.
Exista scaune potrivite pentru birou care au o ergonomie crescuta, fiind potrivite pentru o sedere indelungata sau scaune de bucatarie care sunt practice si usor de curatat, avand dimensiuni mai mici, fiind potrivite pentru sederi in genera scurte, de maxim o ora.
Tapiteria scaunului este un element care este necesar fie potrivit cu scopul si contextul in care acesta este folosit, de aceea vom gasi o tapiterie moale si confortabila in cazul scaunelor de birou, precum si o tapiterie mai rigida in cazul scaunelor de bucatarie sau din zonele de asteptare.
Pentru a gasi scaunele potrivite, este necesar sa se faca o cercetare in prealabil pentru a determina exact produsele necesare, nivelul calitativ, precum si pretul acestora.
Scaunele de calitate vor avea in general un pret mai ridicat, deoarece producerea unor astfel de obiecte de calitate presupune utilizarea unor materiale cu proprietati superioare, dar ceva mai costisitoare.
Pentru a efectua o achizitie de succes, este necesar sa gasim produsul potrivit, iar apoi magazinul respectiv sa ofere pretul corect, precum si conditiile potrivite de transport.
Tapiteria scaunelor:
Este necesar ca tapiteria sezutului si cea a spatarului sa fie dintr-un material rezistent, dar fin in acelasi timp.
Scaunele de birou au sub tapiterie un strat de burete ce are rolul de a spori confortul.
Structura scaunelor:
Cel mai bun material folosit pentru structura scaunelor este otelul.
Otelul folosit pentru scaune este de cea mai buna calitate, rezistent la rupere si rugina.
Subansamblele trebuie sa fie imbinate discret, astfel incat sa nu existe suruburi sau alte elemente de prindere aflate la vedere.
Picioarele scaunelor:
Cel mai potrivit material folosit pentru picioarele scaunelor este otelul.
Este recomandat ca fiecare picior sa fie dotat cu capace anti zgariere sau cu roti pentru podea.
Stabilitatea unui scaun este cel mai importanta caracteristica.
Sfaturi pentru o buna intretinere a scaunelor
Se evita spalarea cu apa fierbinte.
Se evita expunerea directa la soare.
Partile textile se curata cu o solutie speciala pentru acest tip de suprafete.
Cateva idei despre scaune
In mod normal, pentru toate camerele in care iti petreci timpul, fie ca ne referim la living, bucatarie sau la biroul amenajat intr-o camera din casa, e nevoie selectezi scaunele potrivite astfel incat sa fie confortabile si sa nu resimti vreo neplacere in niciun moment.
O caracteristica importanta a unui scaun bun o reprezinta durabilitatea, fiind necesar ca un scaun sa reziste folosirii pentru o durata mare de timp si sa suporte o greutate corespunzatoare specificatiilor sale, dar si sa corespunda oricarui stil personal care il foloseste de-a lungul timpului.
Incadrarea unui scaun intr-o zona din casa, este un aspect important pe care sa il ai in vedere atunci cand alegi un scaun, indiferent de camera amenajata. Un scaun prea mare ar fi nepotrivit incadrat intr-o zona mica, in timp ce un scaun prea mic nu s-ar potrivi intr-o zona mare. Asadar, scaunele alese trebuie sa fie intr-o perfecta armonie cu restul elementelor care se regasesc in camera pe care vrei sa o amenajezi.
Activitatile desfasurate la birou presupun petrecerea unui timp indelungat pe scaun, sau pe masura ce imbatranim petrecem tot mai mult timp asezati pe un scaun pentru a ne odihni, de aceea este important ca scaunul pe care il folosesti sa iti asigure o pozitie buna, indiferent de activitatea pe care o desfasori.
Poti simti disconfort fie din cauza inaltimii sau adancimii unui scaun, ori pentru ca ti-ai ales un scaun prea ingust pentru tine, dar poate fi si din cauza faptului ca scaunul ales nu are o tapiterie prea buna a sezutului, iar aceasta s-a compactat in timp, afectandu-ti starea de bine.
Alege stilul pe care il iubesti si alege scaunul potrivit urmarind scopul sau. Daca intentionezi sa achizitionezi scaune care sa fie folosite de catre toti membrii familiei, e bine sa ai in vedere ca acestea sa se adapteze nevoilor tuturor, iar daca vrei sa cumperi un scaun pentru o anumita persoana, este mult mai usor sa alegi doar raportandu-te la o singura nevoie si un singur stil.
Daca iti planifici sa cumperi un scaun pe care sa il folosesti pentru o perioada mai scurta, poti opta pentru orice scaun modern, de care probabil o sa te plictisesti in viitorul apropiat, dar daca esti genul care prefera sa nu schimbe obiectele de mobilier prea des, atunci iti recomandam sa mergi pe stilul clasic. Stilul clasic nu se va demoda si va fi mereu in tendinte.
Nu cumpara un scaun doar pentru ca iti place aspectul sau, confortul are prioritate in fata designului. Sau poate poti gasi un scaun care sa combine ambele aspecte, iar satisfactia ta sa fie pe masura.
Petrece un timp pe scaunul nou achizitionat pentru a observa daca este potrivit nevoilor tale, in caz contrar il poti returna cu usurinta.
Inainte de a cumpara un scaun este recomandat sa citesti cu atentie toate specificatiile din pagina produsului, te poti inspira chiar si din recenziile persoanelor care au achizitionat produsul inaintea ta, dar nu uita ca fiecare este diferit iar nevoile tale poate nu corespund nevoilor altor persoane.
Indiferent de stilul pe care il preferi, rustic, modern sau clasic e necesar ca scaunele alese sa se potriveasca si cu restul pieselor de mobilier din camera amenajata, trebuie sa existe macar un element care sa faca aceasta legatura intre piese, iar acesta poate fi ori materialul scaunelor, forma sau liniile acestora.
Tendintele anului 2023 in materie de scaune ergonomice - Scaune Gaming vs Scaune ergonomice pentru birou
In anul 2023, cerera mare pentru scaunele tip gaming, a relevat faptul ca acestea sunt o alternativa mai incomoda a scaunelor ergonomice clasice, avand de cele mai multe ori formele unor scaune sport din domeniul auto.
Tocmai aceasta limitare impusa de design, face ca scaunele pentru gaming sa nu fie atat de comode precum cele ergonomice, deoarece scaunele auto sport nu sunt menite sa asigure confort, ci sustinere laterala, precum si o pozitie ferma la volan.
In cazul scaunelor pentru gaming, pozitia de sedere va fi fixa, permitand putine variatii, iar sezutul va fi de cele mai multe ori destul de tare, ceea ce induce oboseala fizica pe termen lung.
De asemena, tetierele acestora pot fi fixe, fara a avea o forma anatomica corespunzatoare, in schimb, aspectul lor poate fi unul spectaculos, oferind inclusiv o functie de sezlong, care nu va fi mereu practica.
Scaunele ergonomice pentru birou sunt concepute pentru a oferi confortul pe termen lung, necesar muncii productive la birou.
Atat sezutul, cat si spatarul sunt flexibile si construite in jurul anatomiei normale, ceea ce va favoriza pozitia corecta, precum si circulatia corespunzatoare in membre.
De asemenea, scaunele pentru birou pot avea roti din silicon pentru protectia podelei.
In scopul de a compensa limitarile scaunelor pentru gaming, este necesara achizitia unor astfel de produse din gama premium, care pot oferi facilitati similare scaunelor ergonomice clasice.
Achizitia unor astfel de produse va fi influentata de nevoile fiecarui cumparator, cum ar fi: designul, functiile disponibile si ergonomicitatea.
Daca iti plac produsele din aceasta categorie, atunci distribuie si prietenilor tai de pe retelele sociale!
In ultimii ani, tendintele in ceea ce priveste decorul caselor, incep sa indice anumite inclinatii catre simplificare, prin reducerea numarului de lucruri din fiecare incapere.Aceste tendinte sunt i...
Art Deco este un stil decorativ, prezent la toate nivelurile de design arhitectural, aparut in Franta cu putin timp inaintea primului razboi mondial si ale carui influente s-au facut simtite pana la ...
Stilul Art Nouveau reprezinta apogeul arhitectural al maturitatii designului interior si exterior.
Aparut initial ca un stil ornamental, care a inflorit la sfarsitul secolului 19, atat in Europa, c...