Stilul scaunului potrivit pentru birou este cel care se asorteaza cu restul biroului tau, astfel incat sa existe o senzatie de armonie care va contribui atat la cresterea productivitatii cat si la cea a bunei dispozitii.
Un scaun de birou poate avea mai multe dimensiuni si functii pentru o ergonomicitate crescuta, iar alegerea acestora se va face in functie de nevoi.
Unele scaune de birou utilizate pentru durate mai mici de timp pentru activitati care nu presupun prezenta continua in fata unui calculator, deci o postura asezata pe tot parcurusul unei zile de lucru.
Aceste scaune pot fi simple si implicit mai ieftine, fara functii care permit reglaje multiple si implicit un confort sporit.
Scasunele de birou concepute pentru o sedere indelungata la birou, au toate functiile si reglajele necesare astfel incat sa faca sederea in fata calculatorului cat mai placuta din perspectiva confortului fizic pe care il induc.
Reglajele scaunelor de birou se pot face atat in cazul sezutului, cat si in cazul spatarului, iar pentru a asigura un confort deosebit, unele modele au inclusiv sustinere pentru gat.
Sustinerea pentru gat oferita de acele scaune birou confortabile este esentiala pentru zona cervicala a coloanei care in cazul unei sederi intr-o anumita pozitie pe termen lung poate fi afectata ireversibil, dar acest tip de sustinere ajuta la prevenirea dezvoltarii unor afectiuni nedorite.
Formele ergonomice atat in cazul spatarului cat si a sezutului sunt importante deoarece faciliteaza o buna sustinere care inlatura din oboseala resimtita la capatul unei zile de lucru.
Este necesar ca tapiteria sezutului si cea a spatarului sa fie dintr-un material rezistent, dar fin in acelasi timp.
Scaunele cu sezut din piele naturala sunt recomandate in cazul unei utilizari indelungate.
Scaunele de birou din gama de lux au sub tapiterie un strat de spuma ce are rolul de a spori confortul.
Structura scaunelor pentru birou:
Cel mai bun material folosit pentru structura scaunelor de birou este otelul.
Otelul folosit pentru scaunele de birou este de cea mai buna calitate, rezistent la rupere si rugina.
Subansamblele trebuie sa fie imbinate discret, astfel incat sa nu existe suruburi sau alte elemente de prindere aflate la vedere.
Poti achizitiona un scaun de birou
Picioarele scaunului:
Cel mai potrivit material folosit pentru picioarele scaunului pentru birou este otelul.
Este recomandat ca fiecare picior sa fie dotat cu capace anti zgariere sau roti pentru podea.
Stabilitatea si confortul in cazul scaunelor pentru birou sunt cele mai importante caracteristici.
Cum ar trebui sa arate scaunul perfect pentru birou in anul 2021
In anul 2021 exista o tendinta atat printre angajati cat si pentru angajatori, de a continua lucrul de la domiciliu.
In ceea ce priveste scaunele folosite pentru acasa de catre persoanele active profesional, exista tendinta ca acestea sa fie destinate pentru o sedere de lunga durata.
Acest tip de scaune pentru uz intensiv trebuie sa fie inainte de toate ergonomice, adica sa favorizeze o pozitie de sedere corecta.
Sezutul trebuie sa fie fabricat intr-un mod anatomic pentru a ofei o buna sustinere picioarelor, aspect ce va favoriza circulatia corecta a sangelui.
Spatarul unui scaun pentru birou trebuie sa ofere sustinere potrivita atat pentru spate, cat si pentru zona cervicala sau cap.
Materialul potrivit pentru tapiteria scaunelor destinate sederii indelungate, poate fi pielea ecologica sau naturala, in functie de buget sau preferinte.
Recomandam scaune pentru birou cat mai confortabile, care sa ofere sustinerea potrivita si sa nu induca oboseala fizica. De asemenea, poate fi necesar ca dupa fiecare interval de 1-2 ore de sedere, utilizatorul scaunului sa se ridice de pe scaun si sa se puna in miscare.
Tendintele anului 2023 in materie de scaune pentru birou
Anul 2023 aduce cimentarea unor tendine deja formate in timpul pandemiei de Cornonavirus, deoarece fenomentul muncii online de acasa a devenit o normalitate.
In ceea ce priveste scaunele de birou, facand o analiza, atat a achizitiilor efectuate de catre persoanele active care lucreaza de acasa, cat si a cautarilor efectuate in motoarele de cautare online, ni se releva faptul ca majoritatea cumparatorilor pun accentul pe ergonomie si pe confort.
Ne este cunoscut faptul ca lucrul de acasa presupune sederea pe termen indelungat la birou, dar si faptul ca uneori uitam sa ne ridicam ore intregi, deoarece putem fi efectiv absorbiti de ceea ce facem.
In consecinta, biroul de acasa a devenit normalitate, dar si o necesitate practica, de aceea, cele mai apreciate scaune pentru birou, vor avea un design orientat mai mult spre ergonomie si confort.
Culorile preferate de catre clienti raman cele inchise, in general nuantele de maro si negru se afla in top.
In ceea ce priveste performantele scaunelor de birou, cerintele au devenit din ce in ce mai exigente, dar nu tin neaparat de pret, cat de confortul si functiile ernonomice oferite.
Cele mai cautate scaune pentru birou sunt cele lasa impresia unui confort sporit, cu sezuturi si spatare supradimensionate si moi.
In topul materialelor se afla pielea ecologica impreuna cu stofa, meshul ramanand o alegere marginala, influentata mai mult de designul aerisit.
De asemenea, tetiera a inceput sa fie un accesoriu din ce in ce mai cautat, deoarece ofera posibilitatea odihnirii muschilor gatului.
Sfaturi pentru o buna intretinere a scaunelor pentru birou
Se evita spalarea cu apa fierbinte a scaunelor deoarece acest procedeu poate dauna tapiteriei. Se recomanda stergerea cu o carpa umeda si cu dezinfectant sau cu solutie speciala pentru tipul de tapiterie existenta.
Se evita expunerea directa la soare puternic, deoarece razele puternice pot cauza inbatranirea prematura a suprafetelor din plastic sau piele.
Partile textile se curata cu o solutie speciala pentru acest tip de suprafete.
Daca iti plac produsele din aceasta categorie, atunci distribuie si prietenilor tai de pe retelele sociale!
In ultimii ani, tendintele in ceea ce priveste decorul caselor, incep sa indice anumite inclinatii catre simplificare, prin reducerea numarului de lucruri din fiecare incapere.Aceste tendinte sunt i...
Art Deco este un stil decorativ, prezent la toate nivelurile de design arhitectural, aparut in Franta cu putin timp inaintea primului razboi mondial si ale carui influente s-au facut simtite pana la ...
Stilul Art Nouveau reprezinta apogeul arhitectural al maturitatii designului interior si exterior.
Aparut initial ca un stil ornamental, care a inflorit la sfarsitul secolului 19, atat in Europa, c...