Acest site foloseste cookies. Citeste politica de cookies.        Accept     Nu accept

Cand este momentul pentru a schimba mobila din living

Adaugat de mobilaideal 14.03.2022 0 Comentarii Articole Informative,

 

In ceea ce priveste reinnoirea mobilierului din livingul casei, este necesar sa fii mereu informat corect, in raport cu posibilitatile pe care le ai.
Livingul este camera in care tot moblierul, inclusiv canapeaua, sunt utilizate destul de intens in decursul anilor, deci la un moment dat, va fi nevoie sa faci schimbari sau reparatii majore.
Asadar, in functie de intensitatea utilizarii si rapiditatea uzurii, vom analiza fiecare piesa de mobilier prezenta in living:

 

1) Canapeaua
Tapitetia canapelelor este cea mai expusa la uzura intensa, astfel ca, in primul rand, aceasta isi va pierde intensitatea culorii, pentru ca mai apoi sa inceapa sa se scamoseze si sa isi schimbe definitiv textura.
Cele mai expuse la uzura sunt canapelele cu tapiteria din piele ecologica, urmate de cele tapitate cu material textil, si in final cele din piele naturala, care vor avea cea mai lunga durata de viata.
Sezutul va suferi deformari ireversibile, in functie de materialele componente, iar canapelele care au sezutul alcatuit doar din burete, vor avea o durata de viata ceva mai ridicata. Arcurile si plasele de arcuri vor suferi deformari mult mai rapide si mai pronuntate, astfel incat vor putea fi observate concavitati de mari dimensiuni in zonele cele mai utilizate.
Atunci cand canapeaua se murdareste sau materialul tepiteriei isi pierde proprietatile, exista posibilitatea retapitarii sau cea a aplicarii unei huse speciale pentru canapele, care ii poate prelungi durata de viata.
In cazul in care vei observa deformari si zgomote suspecte la asezare, este momentul pentru a schimba canapeaua, deoarece structura acesteia a ajuns la capatul vietii.

 

2) Biblioteca
Biblioteca poate fi o piesa de mobilier mai putin utilizata decat canapeaua, dar asta nu inseamana ca este imuna la uzura. Probleme pot aparea la feronerie, adica in cazul balamalelor, precum si in cazul mecanismelor de inchidere intens utilizate.
De asemnea, pal-ul din care sunt confectionate majoritatea bibliotecilor, poate ramane, in unele locuri, fara suprafelele decorative din melamina. Din cauza trecerii timpului, sau a expunerii la soare puterinic si umiditate crescuta, mobila din living poate suferi deteriorari ireversibile la nivelul suprafetelor exterioare.
Durata medie de viata a unei biblioteci este de aproximativ 15 ani, da in functie de intensitatea utilizarii, aceasta poate scadea destul de drastic.
In cazul in care exista uzura la nivelul feroneriei, elementele respective pot fi inlocuite, dar acelasi lucru nu se poate face cu usurinta, in cazul elementelor din PAL, MDF sau lemn.

 

3) Comoda
Comoda din living poate fi utilizata foarte intens, sau aproape deloc atunci cand srveste doar ca obiect pentru decor.
In cazul comodelor, uzura poate aparea cel mai frecvent la elementele de feronerie, iar in cazul in care este utilizata in conditii improprii, va trebui inlocuita intr-un timp mult mai scurt.
In conditii normale de utilizare, o comoda va avea o durata de viata similara cu cea a unei biblioteci.

 

Inlocuirea individuala pieselor de mobilier uzate va fi mai greu de facut, deoarece acestea se incadreaza intr-un anume decor, care poate fi definit inclusiv de generatia mobilierului in cauza.
In general, mobila noua va avea un stil diferit si va fi mai greu de asortat cu piesele mai vechi, deja existente.
Recomandam mobilarea completa a livingurilor, in cazul carora, piesele de mobilier importante au ajuns la capatul duratei de exploatare.

 

Etichete: Mobila living

Adauga un comentariu

Articole recente
Ce se intampla cu pretul mobilei in anul 2022

Ce se intampla cu pretul mobilei in anul 2022

mobilaideal 31.10.2022 0
  Cu totii am simtit ca evenimentele din ultimii ani ne-au schimbat mai mult sau mai putin modul in care gandim, dar si modul in care percepem realitatea.p { line-height: 115%; margin-bottom: 0.1in; b...
Citeste mai multe
Cand este momentul pentru a schimba mobila din living

Cand este momentul pentru a schimba mobila din living

mobilaideal 14.03.2022 0
 In ceea ce priveste reinnoirea mobilierului din livingul casei, este necesar sa fii mereu informat corect, in raport cu posibilitatile pe care le ai. Livingul este camera in care tot moblierul, inclu...
Citeste mai multe
Lichenii decorativi - moft sau necesitate?

Lichenii decorativi - moft sau necesitate?

mobilaideal 07.07.2021 0
 Ce sunt lichenii decorativi? Lichenii sunt organisme care se formeaza in urma simbiozei dintre o ciuperca si o alga, putand supravietui in cele mai dificile conditii si fiind intalniti cel mai adesea...
Citeste mai multe