Acest site foloseste cookies. Citeste politica de cookies.        Accept     Nu accept

Care sunt tendintele minimaliste ale stilului contemporan de amenajare a locuintelor

Adaugat de mobilaideal 16.03.2021 0 Comentarii Articole Informative,

 

 

Cu toții ne dorim o casă amenajată precum cea din revistele de specialitate, dar din păcate, de multe ori, eșuăm lamentabil. Totul devine o adevărată aglomerare de piese mobilier cumpărate ”după ochi”, iar efectul obținut este departe de ceea ce ne-am propus. Piese masive de mobilier, aranjate fără a respecta măcar un tipar anume, doar ”ca să intre” în acel loc, o mulțime de suveniruri și decorațiuni care sufocă un spațiu care și așa nu este suficient, culori amestecate… Ți se pare cunoscut? Dacă da, atunci rândurile următoare sunt pentru tine, pentru că vei afla că nu este deloc dificil să ai casa amenajată după bunul plac, mai ales dacă alegi stilul contemporan.

 

Nu confunda stilul contemporan cu cel modern

Pentru mulți dintre noi stilul contemporan se confundă cu cel modern, și de aici multe alegeri greșite atunci când vine vorba despre amenajarea casei. Pentru a le deosebi, îți spunem doar că stilul modern este, la bază, o reinterpretare a designului din anii ʼ20. Cel contemporan nu are, deocamdată, acele detalii caracteristice, sau sunt prea puține, dar tocmai despre acestea vom vorbi în continuare.

 

Combinație de stiluri

Un interior amenajat în stilul contemporan este dificil de caracterizat, deoarece aici se îmbină mai multe elemente specifice altora, precum cel eclectic, retro, loft, minimalist, tradițional, chiar și Art Nouveau și Art-Deco. Nu-ți face griji, nu este deloc acea aglomerare neplăcută ochiului, ci dimpotrivă.

 

Culorile

Din fericire, pentru că avem de a face su stilul contemporan, nu există restricții la culorile pe care le poți folosi, cât timp alegi tonuri echilibrate, care nu te fac să te simți agitat și să îți dorești să ieși cât mai repede din camera respectivă.

 

Piesele de mobilier

Linii simple, geometrice, sunt detaliile care caracterizează mobilierul în stil contemporan. Cât privește tapițeriile, se observă o preferință pentru materialele naturale. Se merge cât mai mult pe ideea de multifuncțional, pentru că ai nevoie de un spațiu cât mai aerisit, cu cât mai multă libertate de mișcare, fără ca să faci rabat de la confort. De asemenea, finisajele preferate sunt cele din lemn, în combinație cu metal sau sticlă.

 

Simplu și funcțional pentru pereți

Pereții, în stilul contemporan, sunt acoperiți de tapet, fie unul cu motive geometrice, fie unul texturat. De fapt, nu există reguli prea stricte, poți alege în funcție de personalitatea ta, doar să ai grijă să fie în culori neutre, și recomandarea specialiștilor este chiar să eviți culorile vii. Totul trebuie să sugereze două cuvinte: simplu și funcțional.

 

Decorațiunile

Dacă ești genul care adoră mulțimea de decorațiuni, atunci cu siguranță stilul contemporan nu este pentru tine. Aici totul trebuie să ofere ideea de relaxare, iar abundența de elemente de decor sugerează tot ce vrei tu, mai puțin starea de care aminteam. În schimb, nu trebuie ca totul să fie tern și monoton, așa că te poți ”juca” mai mult cu texturile, dimensiunile și culorile pe care le alegi. Astfel, în stilul contemporan nu lipsesc pernuțele decorative, care trebuie să fie cu imprimeuri cu forme geometrice sau în culori vii. Perdelele trebuie să lase lumina naturală să intre în casă, iar la covoare respectă modelul ales la pernuțe, și optează pentru cele din fibre naturale.

 

Corpurile de iluminat

Stilul contemporan presupune multă lumină, de preferat cea naturală. De aceea, corpurile de iluminat pe care le alegi trebuie să fie simple spoturi sau lampadare minimaliste.

 

Nu uita de plante!

Stilul contemporan presupune existența multor plante, care nu doar că ”dau frumos” în încăperea respectivă, ci ajută și la starea ta de sănătate. În plus, spațiul va fi mult mai vibrant cu ajutorul lor, și vei adora momentele în care stai liniștit, în casa ta, alături de cei dragi!

 

Adauga un comentariu

Articole recente
Lichenii decorativi - moft sau necesitate?

Lichenii decorativi - moft sau necesitate?

mobilaideal 07.07.2021 0
 Ce sunt lichenii decorativi? Lichenii sunt organisme care se formeaza in urma simbiozei dintre o ciuperca si o alga, putand supravietui in cele mai dificile conditii si fiind intalniti cel mai adesea...
Citeste mai multe
De ce mobilierul din plastic reciclat poate reprezenta viitorul

De ce mobilierul din plastic reciclat poate reprezenta viitorul

mobilaideal 22.03.2021 0
 Traim intr-o lume in care reciclarea tinde sa se transforme intr-un adevarat curent de gandire, pentru tot mai multe persoane preocupate de soarta mediului inconjurator. Faptul ca planeta se afla int...
Citeste mai multe
Care sunt tendintele minimaliste ale stilului contemporan de amenajare a locuintelor

Care sunt tendintele minimaliste ale stilului contemporan de amenajare a locuintelor

mobilaideal 16.03.2021 0
  Cu toții ne dorim o casă amenajată precum cea din revistele de specialitate, dar din păcate, de multe ori, eșuăm lamentabil. Totul devine o adevărată aglomerare de piese mobilier cumpărate ”după och...
Citeste mai multe