Acest site foloseste cookies. Citeste politica de cookies.        Accept     Nu accept

Ce se intampla cu pretul mobilei in anul 2022

Adaugat de mobilaideal 31.10.2022 0 Comentarii Articole Informative,

 

 

Cu totii am simtit ca evenimentele din ultimii ani ne-au schimbat mai mult sau mai putin modul in care gandim, dar si modul in care percepem realitatea.

Generalizand, putem afirma ca ne-am obisnuit cu cresterile de preturi la aproape toate serviciile si produsele pe care le cumparam frecvent, si am inceput sa le consideram normale, dar nu mereu intelegem cauzele reale care stau in spatele acestor actiuni.

Din pacate, nu putem controla aceste evenimente sistemice, ale caror conotatii negative le simtim din ce in ce mai patrunzator.

La finalul anului 2022, intreaga planeta traverseaza o criza energetica cauzata de conflictele armate , dar si de evenimentele politice cu impact global.

 

In acest moment are loc o reorganizare a surselor de aprovizionare cu combustibili fosili (petrol, gaze, carbune), care desi sunt poluanti, sunt inca vitali in ceea ce priveste functionarea economiei globale, asa cum o stim si o simtim cu totii.

Chiar si productia de energie electrica depinde inca de acesti combustibili fosili, iar consecintele sunt usor de intuit, mai ales in ceea ce priveste preturile platite de consumatorii finali, fie ca este vorba despre persoane fizice sau de fabricile mari.

Producatorii de mobila au simtit din plin impactul exploziei preturilor la materia lemnoasa si apoi la energia electrica.

Astfel, preturile pieselor de mobilier, a inregistrat la portile fabricilor o crestere brusca, ajungand practic sa se dubleze, ceea ce nu a lasat prea multe optiuni magazinelor care se adreseaza consumatorilor finali.

In aceasta lupta cu incertitudinile, costurile de productie marite, inflatia si puterea de cumparare reduse, magazinul nostru face toate eforturile pentru a sustine preturi sub media unei piete profund tulburate.

 

Cand ar trebui sa cumperi mobila si cum ar putea arata viitorul?

Nu suntem avizati in a prezice viitorul, dar este cert ca in aceasta perioada, evolutia preturilor nu va da semne de incetinire, iar principalele cauze au fost expuse mai sus.

Deoarece atat producatorii de mobila, cat si revanzatorii vor intra in perioada de iarna, preturile vor fi si mai mult indexate cu costurile de incalzire, care in aceasta perioada nu sunt deloc scazute.

Dar stocurile importatorilor au fost deja asigurate, asa ca pana la sfarsitul anului preturile finale nu vor mai fi atat de volatile, chiar daca fabricile au costuri de productie din ce in ce mai mari.

 

 

Ideile de mai sus ne duc cu gandul la o singura premisa, si anume ca tavalugul preturilor va mai lovi inca odata la urmatoarea runda de aprovizionare, adica la inceputul anului 2023.

Asa cum nivelul preturilor se va situa mereu intre cerere si oferta, nu putem anticipa exact cat de mare va fi cererea si care vor fi preturile maxime absorbite de pietele aflate in contractie.

Singura certitudine oferita, este ca in aceasta toamna, preturile vor mai fi inca in gama accesibila, deci daca doresti sa faci o achizitie consistenta pentru casa ta, acum este momentul potrivit.

Etichete: despre mobila

Adauga un comentariu

Articole recente
Ce se intampla cu pretul mobilei in anul 2022

Ce se intampla cu pretul mobilei in anul 2022

mobilaideal 31.10.2022 0
  Cu totii am simtit ca evenimentele din ultimii ani ne-au schimbat mai mult sau mai putin modul in care gandim, dar si modul in care percepem realitatea.p { line-height: 115%; margin-bottom: 0.1in; b...
Citeste mai multe
Cand este momentul pentru a schimba mobila din living

Cand este momentul pentru a schimba mobila din living

mobilaideal 14.03.2022 0
 In ceea ce priveste reinnoirea mobilierului din livingul casei, este necesar sa fii mereu informat corect, in raport cu posibilitatile pe care le ai. Livingul este camera in care tot moblierul, inclu...
Citeste mai multe
Lichenii decorativi - moft sau necesitate?

Lichenii decorativi - moft sau necesitate?

mobilaideal 07.07.2021 0
 Ce sunt lichenii decorativi? Lichenii sunt organisme care se formeaza in urma simbiozei dintre o ciuperca si o alga, putand supravietui in cele mai dificile conditii si fiind intalniti cel mai adesea...
Citeste mai multe